Різдвяна їжа та культурні відмінності

Різні культури мають різні кулінарні традиції, навіть на Різдвяному столі.

Набридли традиційне різдвяне печиво, пудинг та шоколадні цукерки? Ми зібрали ряд кулінарних традицій, які можуть надихнути вас трохи урізноманітнити це Різдво!

Різдво 2020, різдво в Європ, на різдво, різдво дитинство, різдво Європа, різдво ялинки, різдво їжа, різдво закордоном, з різдвом, з різдвом христовим, з різдвом тебе, різдво та новий рік, народження Ісуса Христа, різдво історія, різдво картинки, різдво якого числа, різдво київ, різдво краще, різдво про свято, різдво по сусідству, різдво свято, різдво стокгольм, різдво традиції, різдво у протестантів, різдво франція, різдво Гринландія, Різдво Швейцарія, різдво Іспанія, різдво читати, різдво швеція, різдво швейцарія

Гренландія

В Гренландії харчові звички на Різдво… трохи відрізняються від наших, м’яко кажучи.

Один із делікатесів, яким вони пригощають під час свят є маттак, який складається із сирої шкіри кита із малими шматками м’яса, які все ще прикріплені до неї.

Інша типова, традиційна Гренландська різдвяна страва – ківіак. Для цієї страви аук (маленька пташка) замотується в шкіру морського котика і закопується на декілька місяців. Як прийде Різдво, пташку викопують і з’їдають її м’ясо, яке не розкладається. Смакота.

Швеція

Швецькі святкові традиції також утримуються від традиційного печива.

Впродовж різдвяної вечері швецькою традицією є накривати юлборд, подачу страв у вигляді швецького столу, де різні страви подають одночасно. Проте, харчуваннявсе ж складається із трьох частин.

Перший стіл складається із різноманіття риби, серед яких маринований оселедець і філе солоного лосося є основними. Друга частина пропонує охолоджене нарізане м’ясо, сир і мариновані огірки. Вибір гарячих страв подається на останній частині. Впродовж неї люди насолоджуються картоплею, більшою кількістю м’яса та Janssonsfrestelse (тип шведської запіканки). Важко представити як хтось залишає різдвяний стіл голодним після такого бенкету!

Іспанія

Типові іспанські різдвяні свята складаються із великої кількості солодощів!

В іспанській культурі марципан є великою частиною Різдвяних свят.Іспанці також пригощають turrón або нугою. Цей делікатес готується із меду, цукру, яєчного білку та горіхів і його консистенція варіюється від дуже твердої до кремово-м’якої. Його подають в круглому або прямокутному вигляді, з якого відрізають або відламують шматки.

Іспанці мають іншу святкову традицію в якій їжа грає важливу роль; під час новорічної ночі, іспанці закидують виноград до свого рота кожен раз як дзвонить в північ. Це, мабуть, незручний новорічний поцілунок. 

Японія

В Японії тільки один процент населення є християнами.

Проте, це не означає що японці відмовляються від святкування християнського свята на Різдво. В японській культурі, люди пригощають куркою з KFC впродовж свят. Ця практика прослідковується із ранніх сімдесятих років минулого століття, коли KFC розпочала успішну рекламну кампанію, яка говорила людям, що смажене курча є основним на різдвяному столі.

Фактично, нинішні потреби настільки високі, що Різдвяні вечірки замовляють страви швидкого харчування за два місяці наперед! Японські діти також люблять різдвяний торт. Він не має нічого спільного із традиційним різдвяним тортом, це бісквіт змащений збитими вершками та полуницею.

Франція

Французькі різдвяні святкування також потребують бісквітного торта , хоча і в абсолютно іншому вигляді!

Різдвяні страви у Франції зазвичай закінчуються зBûchedeNoël, різдвяного поліна. Вона є зразкомYule log , міцного бруска дерева, який був спалений впродовж Різдва,наприклад, в Великобританії в сімнадцятому столітті. TheBûche складається із невеликого прямокутного бісквіту, який охолоджують, скручують і знову охолоджують для того, щоб надати йому форму поліна. Згідно з дуже надійним джерелом, дуже важливо, щоб глазур на BûchedeNoël була шоколадною, інакше він вважається несправжнім!

Французи також жують фуа гра, качину або гусячу печінку, яка була відгодована спеціально для цього.